Uthyrning

Lomma Scoutkår äger sedan 1997 Scoutgården och marken därtill. "Gården" ligger i Furet, ett skogsparti en bit norr om Lomma tätort. Till Gården hör ett skogsområde på 25 000 kvm.

Uthyrningskalender

I kalendern kan du se när gården redan är upptagen för uthyrning, med reservation för att alla bokningar kanske inte hunnit registreras här ännu. Klicka på bokningen för att se mer detaljer. En bokning kan börja sent eller sluta tidigt, men likväl vid första anblick se ut som bokad heldag. Det kan också vara så att en bokning som varar över natten men som är kortare än ett dygn endast visas på startdagen i kalendervyn, så kolla alltid varaktigheten på eventuell bokning dagen före.

Under terminerna hyr normalt endast ut kring veckoslut, men om det passar vår verksamhet kan undantag göras. Onsdagskvällar är alltid uppbokad för scoutverksamhet under terminerna (kl. 16 och framåt). Information om vem vi hyr ut till och hur du bokar finns under Bokningsinfo.

Klicka i menyn till vänster så hittar du mer informati
on om att hyra Scoutgården.

Till eventuella inbrottstjuvar: Även om gården inte är bokad kan det mycket väl förekomma scoutaktivitet där utöver de vanliga mötena. Utmanarscouternas torp och och Äventyrscouternas bodar hyrs inte ut, så de kan vara där utan att boka. Även andra avdelningar, ledare och materielförvaltare är ofta på gården vid tillfällen då den inte är uthyrd. Dessutom är den larmad och "värdesaker" är namnmärkta samt DNA-märkta.

Bokningsinformation

Vem kan hyra?

Uthyrningen riktar sig till scoutkårer, skolor, förskolor och föreningar med tydlig barn- eller ungdomsverksamhet. Barnkalas går oftast bra (barn som har kalas för sina kompisar, dock beroende på upplägg) men vi hyr inte ut till inte andra fester eller privata arrangemang. Vi hyr normalt bara ut kring veckoslut under terminerna, men om det passar vår verksamhet kan undantag ibland göras. Onsdagskvällar är alltid uppbokad för scoutverksamhet under terminerna (kl. 16 och framåt).

Vad vi hyr ut?

Det är huvudbyggnaden vi hyr ut. Den har bl.a. en stor sal, en mindre sal, ca 20 madrasser, kök med två spisar och diskmaskin, tvättrum med dusch, en toalett inne och två i en separat byggnad. På baksidan av huset finns även en eldstad. Huvudbyggnaden renoverades och handikappanpassades 1998. Lokalerna lämpar sig för max 35 övernattande. Läs mer om lokalerna och se foton över dessa på sidan om Gården.

Priser

1 dag utan övernattning
1650kr
1650kr
1 Dygn
2490kr
2490kr
2 Dygn
3795kr
3795kr
2 Dygn. pris för scoutkårer
3300kr
3300kr
Fler övernattningar
Kontakta uthyraren för pris
Kontakta uthyraren för pris

Bokningen

Bokningar bör ske i god tid. En person kommer att stå som hyrestagare. Hyrestagaren ska vara över 20 år och vara närvarande under hela uthyrningen. Aktuella bokningar finns i kalendern som ligger under Uthyrning.
Kontakta uthyrningsansvarig Kristoffer Ericsson på uthyrning@lommascoutkar.se för att boka eller göra en förfrågan.

Vi kan tyvärr inte ta emot bokningar inför höstterminen förrän vi haft vår planering inför denna (planering någon gång under juni-augusti), och motsvarande gäller för våren (planering någon gång under december-januari).

 

När ni har bokat kommer ni att få ett kontrakt per e-post som vi vill att ni skriver under och returnerar till vår uthyrare. Tillsammans med kontraktet kommer ni också att få en faktura som skall vara betald i tid för att det ska räknas som en definitiv bokning. Ni får även en checklista för städning och undanplockning, vilken återlämnas ifylld i samband med städkontroll vid er avfärd.

Gården och omgivning

Lomma Scoutgård

Lomma Scoutkår äger sedan 1997 Scoutgården och marken därtill. "Gården" ligger i Furet, ett skogsparti en bit norr om Lomma tätort. Till Gården hör ett skogsområde på 25 000 kvm som vi själva vårdar, och på så vis är vi självförsörjande med ved. På tomten finns: fem patrullstugor, utmanarscouternas hus kallat Torpet, ett kanothus, en stor eldplats och en byggnad för värmesystem och toaletter. Tidigare fanns här också en byggnad som kallades "Gula huset", men den revs i mitten av nittiotalet. Utmed Habovägen finns parkeringsplats för ca 13 bilar.

Lokalerna

Den vita huvudbyggnaden uppfördes 1969. Gården renoverades och handikappanpassades 1998. Den är indelad i en stor sal med öppen spis, en liten sal, ett grupprum, två mindre rum, ledarrum och materialrum. Det finns även handikapp-WC och tvättrum med dusch. Köket är utrustat med två spisar, diskmaskin, kyl/frys och servis för ca 35 personer. Underhåll och städning sköter vi själva, allt för att hålla kostnaderna nere i vår fullständigt ideella verksamhet. Längst ner här på denna sida hittar du foton över lokalerna.

Omgivningen

Furet är ett vackert, nästan lite mysigt reaktionsområde. Skogen är fågelrik och består mestadels av furor därav namnet, men där finns även andra träd som björk och gran. Vill man ha en mysig grillplats hittar man en sådan en bit in i skogen, förbi kolonistugorna i riktning mot kyrkan. Vill du gå och bada når du stranden efter 5-10 minuters promenad. Vill du istället paddla har du Höje å några minuter genom skogen.
I området finns även ridklubb, brukshundsklubb, motionsförening samt ett koloni-/villaområde. Med bil når du Lomma centrum på någon minut, Lund på ca 10 minuter och Malmö på ca 15.

Hitta hit

Till Lomma

Lomma ligger ungefär en
mil norr om Malmö och nås enklast från

E6:ans avfart mot Lomma/Lund.

När du är i Lomma

Kör mot Bjärred på Västkustvägen. Om

du kommer från E6:an eller Lund kör du rakt fram i första rondellen och sedan till höger i nästa rondell (efter du kört under järnvägen). Västkustvägen går först över ån sedan precis efter att du passerat stora dammen på vänster sida tar du in till höger på Habovägen där det står skyltat Habo rekreationsområde. Ca 450 meter ner på vägen ligger Scoutgården på höger sida.

Adress & Koordinater

Adress: Habovägen 2, Lomma

Koordinater:

WGS84 DDM (lat, long):
N 55° 41.3560', E 13° 4.1061'
WGS84 DD (lat, long):
55.68927, 13.06844
RT90:
6176732, 1327897