utmanare_symbol_500x500px

Utmanarna

Avdelningen Filur

Lommas utmanarlag heter Filur. Filur har sitt eget torp på Lomma scoutkårs område där möten bedrivs. Den största skillnaden mot alla andra avdelningar i kåren är att utmanarscouterna planerar sina egna möten och aktiviteter.

Istället för att ledarna för avdelningen planerar terminen gör man det tillsammans. Terminen delas sedan upp mellan scouterna och man får hålla i minst ett möte vardera. Dessutom förväntas utmanarna ta mer ansvar i kåren, det inkluderar bland annat att städa gården, hjälpa till på julmarknaden, sitta i styrelsen eller rycka in på en annan avdelning om det skulle behövas. En annan skillnad mot de andra avdelningarna är så kallade utmanar-arrangemang.

Detta är arrangemang utanför Lomma scoutkår tillsammans med scouter från andra kårer i Skåne. Filur åker gärna och ofta på dessa arrangemang där aktiviteterna varierar mellan att spela volleyboll en hel natt till att äta bullar och kakor en hel helg!

De arrangemang Filur åker mest på är annordnade under Stöttande Utmanarscouter (SUS) som är en del av Södra Skånes Scoutdistrikt som Lomma scoutkår i sin tur är del av.
Utmanarnas möten är mycket blandade då de inte har några direkta mål eller regler att hålla sig vid. Vissa möten kan vara prestigefyllda tävlingar i scoutfärdigheter medans andra kan vara en avkopplande filmkväll i torpet.
Ofta avslutas mötena med en fika.

För dig som är:
15-17 år
(Årskurs 9- år 2 gym )

Mötestid:
Onsdagar
19.00 - 21.00

Intresserad att börja?
Ta kontakt med oss!

För dig som är:
15-17 år
(Årskurs 9-2 gym)

Mötestid:
Onsdagar
19.00 - 21.00

Intresserad att börja?
Ta kontakt med oss!